sâmbătă, 28 ianuarie 2012

AM REÎNVIAT: Liverpool 2-1 Manchester United

   
   După calificarea în finala Cupei Carling, Liverpool a reuşit să facă încă o partidă mare, eliminând-o pe marea rivală, Manchester United, în turul 4 al competiţiei interne - FA Cup. 

   Partida a început bine pentru echipa oaspete, care a avut o posesie prelungită în primele minute, având chiar şi o bară prin Valencia, dar o fază fixă a reuşit să rupă ritmul jocului. După o lovitură de la colţ, Daniel Agger a reuşit să deschidă scorul, la o fază tratată foarte bine de jucătorii lui Kenny Dalglish. Imediat după gol, Steven Gerrard a făcut un apel general care cerea calmul coechipierilor aflaţi în extaz după reuşita danezului din apărare, iar Liverpool a preferat să stea la cutie şi să pornească pe contraatac, de fiecare dată când are ocazia. Acest moment nu a durat mult, iar Ji-Sung Park a egalat în minutul 39, după o eroare făcută de Jose Enrique, care nu a fost capabil să-i ia faţa lui Rafael.

   În repriza secundă, Dalglish a continuat cu acea aşezare proastă (4-1-4-1), dar îşi dă seama în final că nu poate să facă nimic, schimbându-i mai apoi pe Carragher şi Maxi, cu Adam şi Kuyt. Se pare că acesta a fost punctul culminant al partidei, Liverpool revenind la formula de bază folosită de King Kenny. Cormoranii au avansat foarte mult în terenul oaspeţilor, iar în minutul 88, după o degajare a lui Reina la care a contribuit şi Carroll, Evra îl pierde din marcaj pe Kuyt, care reuşeşte să marcheze, spre marea bucurie a peluzei The Kop. Reacţiile lui Dalglish şi Suarez (din tribune), au arătat dorinţa de calificare a cormoranilor, care vor să salveze acest sezon printr-un triumf în cupele interne. La următoarea fază, Liverpool putea să mărească avantajul, dar mingea trimisă în bară de Carroll şi reluarea lui Kuyt, au arătat din nou că Liverpool devine echipa celebră pe care o ştia toată lumea.

   După tragerea la sorţi a turului 5, vă vom anunţa cu siguranţă despre următorul adversar pe care îl vom întâlni şi vom analiza acea partidă. Odată cu triumful de astăzi, Liverpool reînvie uşor, uşor, iar în următoarea partidă de pe terenul lui Wolverhampton, victoria nu trebuie ratată. You'll never walk alone!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.