miercuri, 4 ianuarie 2012

VALOAREA CÂŞTIGĂ: Manchester City 3-0 Liverpool

 
   Valoarea jucătorilor lui Manchester City şi problemele lui Liverpool de la finalizare şi-au spus cuvântul, iar liderul campionatului s-a impus cu scorul de 3-0.

   Meciul a început bine pentru cormorani, iar Stewart Downing a ratat singur cu portarul gazdelor, putând să deschidă liniştit scorul. City s-a văzut ameninţată, iar Aguero a deschis scorul în minutul 11, după ce Reina i-a dat o mână de ajutor, trecând mingea pe sub el. Yaya Toure a dublat avantajul gazdelor în minutul 33 printr-o lovitură de cap, la care marcajul om la om nu a dat roade, Glen Johnson pierzându-l pe drum.

   În repriza secundă, Dalglish a mutat prin introducerea lui Gerrard şi a lui Bellamy, dar în ciuda posesiei prelungite a lui Liverpool, Milner a marcat din penalty în minutul 75, la doar trei minute de la eliminarea lui Gareth Barry. 

   Dacă ar fi să socotim partida după statistici, Liverpool era într-un uşor avantaj şi merita să plece cu un rezultat de la Manchester (posesie: 48-52 / ocazii de gol: 11-17 / şuturi pe poartă: 9-9), dar jocul italienesc prestat de echipa lui Mancini i-a adus cele trei puncte formaţiei sale.

   S-a observat foarte clar ineficienţa lui Liverpool din atac, acolo unde au fost aruncate prea multe mingi pe Carroll, ceea ce nu am mai întâlnit de mult timp în jocul cormoranilor. Cum suspendarea lui Suarez a intrat în vigoare, staff-ul tehnic trebuie să se gândească serios la aducerea unui atacant valoros, iar primul pe lista zvonurilor pare a fi Darren Bent.

   Liverpool va disputa următoarea partidă pe Anfield, în FA Cup, contra celor de la Oldham Athletic. Meciul va avea loc vineri de la ora 22. După acest duel, cormoranii se deplasează din nou pe Etihad Stadium, pentru a disputa manşa tur a semifinalei League Cup, contra lui Manchester City, meci ce va avea loc miercurea viitoare.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.