sâmbătă, 28 ianuarie 2012

FA CUP: Liverpool v Manchester United

   
   Liverpool şi Manchester United se vor întâlni în cel mai echilibrat meci al turului 4 din FA Cup, înfruntare ce are drept miză o calificare în turul 5.

   După evenimentele de la ultima partidă, atunci când am avut parte de acea ‘dispută’ dintre Suarez şi Evra, toată lumea se aşteaptă la un meci încins şi la o reacţie urâtă a fanilor lui Liverpool, la adresa fundaşului francez. Cu toate acestea, managerii celor două echipe cer linişte din partea suporterilor şi speră că nu se vor întâmpla lucruri periculoase, atât în timpul meciului, cât şi în afara lui. Pentru acest lucru, poliţia a anunţat deja că va lua măsuri foarte drastice, iar personalul va fi suplimentat cu cât este nevoie.

   Gruparea lui Kenny Dalglish vine după o calificare în finala Cupei Ligii, obţinută în faţa liderului din Albion, Manchester City, după o dublă-manşă incinsă. Moralul jucătorilor este foarte ridicat, iar suporterii de pe Anfield se aşteaptă la o partidă bună făcută de Liverpool şi la o calificare mai departe.

   Elevii lui Sir Alex Ferguson vin după o victorie pe terenul lui Arsenal, dar se lovesc de faptul că Liverpool nu a pierdut nici un meci în acest sezon pe teren propriu, însă rezultatele de egalitate sunt la putere.

   În turul precedent, Liverpool a trecut cu scorul de 5-1 de mult mai inferioara Oldham Athletic, iar Manchester United a surclasat-o pe rivala de moarte, Manchester City, învingând cu scorul de 3-2, chiar pe terenul acesteia.

   Aruncând o privire asupra accidentărilor, Dalglish nu se poate baza pe serviciile lui Lucas Leiva, iar Luis Suarez îşi ispăşeşte în continuare etapele de suspendare. După ultimele verificări, se pare că Jay Spearing este la dispoziţia lui Kenny, care va trebui să verifice condiţia fizică a jucătorilor, mai ales a lui Craig Bellamy, care a acuzat o uşoară lovitură la genunchi în timpul disputei cu City, însă presa crede că antrenorul scoţian va folosi aceeaşi formulă ca şi în partida cu City, aşezare care a răspuns excelent cerinţelor sale.

   De partea cealaltă, Manchester United este echipa cu cei mai mulţi jucători accidentaţi din prima ligă engleză, având cam zece jucători care sunt sub tratament. Rio Ferdinand a lipsit în partida cu Arsenal, iar o întoarcere a sa este programată la începutul lunii februarie. Phil Jones este incert, iar Nani va rata acest meci cu siguranţă. Wayne Rooney nu s-a antrenat în această săptămână, fiind şi el incert, iar în aceeaşi situaţie este şi Carrick. De asemenea, Anderson, Cleverley, Ashley Young, Michael Owen, Darren Fletcher şi Nemanja Vidic nu vor juca datorită accidentărilor suferite.

   Partida va fi arbitrată de Martin Atkinson şi va fi transmisă în România de canalul DigiSport 1, începând cu ora 14:45.

   La casele de pariuri, Liverpool este favorită cu o cotă de 2.50, iar Manchester United are o cotă de 2.75. Egalul este recompensat cu o cotă de 3.25.

   Cu toţii suntem conştienţi că vom avea parte de o partidă frumoasă şi grea în acelaşi timp, dar suntem sigur că băieţii vor putea profita de accidentările din tabăra oaspeţilor, pentru a tranşa meciul în favoarea lor. Sperăm să nu se termine la egalitate, pentru că în acest caz se va juca o nouă partidă, dar de această dată pe Old Trafford. Kenny Dalglish ştie ce are de făcut pentru a obţine ceea ce-şi doreşte orice cormoran!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.