miercuri, 11 ianuarie 2012

CARLING CUP: Manchester City v Liverpool

   
   La doar câteva zile distanţă de la ultima confruntare, Manchester City şi Liverpool se întâlnesc din nou, dar de această dată în Carling Cup, în manşa tur a celei de-a doua semifinală.

   După ce a învins-o pe Liverpool cu scorul de 3-0, City a suferit o înfrângere dureroasă pe teren propriu, chiar împotriva rivalei de moarte – Manchester United. Odată cu acest eşec, băieţii lui Mancini au fost eliminaţi din FA Cup, fapt care afectează moralul echipei de pe Etihad Stadium. Înfrângerea cu United a fost prima din ultimele 31 de partide pe teren propriu, lucru ce demonstrează forţa lui Manchester City pe terenul lor.

   Liverpool vine după o victorie răsunătoare împotriva mult mai inferioarei Oldham Athletic (5-1), dar Etihad Stadium reprezintă un teren cam dificil pentru băieţii lui Dalglish, care îşi doresc enorm de mult să joace finala de pe Wembley.

   În tabăra gazdelor, căpitanul echipei, Vincent Kompany, nu a câştigat apelul împotriva cartonaşului roşu primit în duelul cu Manchester United, primind patru etape de suspendare, fapt care îl face indisponibil şi pentru meciul retur al acestei semifinale. Fraţii Kolo şi Yaya Toure sunt plecaţi la Cupa Africii, iar Mario Balotelli, Edin Dzeko şi David Silva sunt incerţi. Gareth Barry va reveni după cartonaşul roşu primit în meciul cu Liverpool din campionat.

   De partea cealaltă, Kenny Dalglish nu are nici o îngrijorare cu privire la jucătorii accidentaţi (cu excepţia lui Lucas), dar Luis Suarez este în continuare suspendat. După o formulă mai experimentală încercată în partida cu Oldham, jucătorii de bază din apărare (Skrtel, Agger, Johnson, Enrique) sunt aşteptaţi să-şi reia locurile în primul 11, iar căpitanul cormoranilor este aşteptat să fie titular.

   Partida va începe de la ora 21:45 şi va fi transmisă în România de canalul Sport 1.

   Sperăm ca băieţii noştri să obţină un rezultat favorabil, iar în manşa retur să fim siguri de calificarea în finala Cupei Carling. Cu toate că se câştigă foarte greu pe Etihad Stadium, suntem siguri că jucătorii lui Kenny au găsit antidotul victoriei. You’ll never walk alone!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.