miercuri, 25 ianuarie 2012

WEMBLEY, VENIM: Liverpool 2-2 Manchester City

   
   Toată lumea se aştepta la un meci fantastic oferit de Liverpool şi Manchester City, iar cele două echipe s-au ţinut de cuvânt. Băieţii lui Dalglish au remizat în manşa retur a semifinalei Carling Cup, calificându-se în finala de pe Wembley ce va avea loc pe 26 februarie, acolo unde o vom întâlni pe Cardiff City.

   Partida a început bine pentru cormorani, cu multe ocazii la poarta lui Hart, iar echipa a arătat că este în stare să practice un altfel de joc, în comparaţie cu cel din partida cu Bolton. Manchester City s-a văzut încolţită şi a reuşit să deschidă scorul în minutul 31, după un şut foarte frumos trimis de Nigel De Jong. Replica lui Liverpool a venit după nouă minute, Steven Gerrard reuşind să-l învingă pe fantasticul Joe Hart, în urma unui penalty.

   În repriza secundă, Mancini a forţat prin introducerea lui Aguero, care a intrat în locul lui Savic. Din acel moment, apărarea oaspeţilor s-a deschis foarte mult. În ciuda pressing-ului cormoranilor, Dzeko a marcat pentru 1-2 în minutul 67, în urma unei greşeli de poziţionare făcută de apărarea lui Liverpool. Imediat, Dalglish l-a trimis pe Carroll la încălzire, dar în minutul 74, Bellamy a egalat după o fază la care apărarea echipei oaspete a fost făcută şah-mat. City a încercat în continuare să străpungă apărarea echipei lui Kenny, dar fără succes. 

   Aşadar, Liverpool se califică meritat în finala Cupei Carling, acolo unde o va întâlni pe Cardiff City, echipa situată pe poziţia a triea în Championship. La meci a fost prezent şi patronul lui Liverpool, John Henry, iar încrederea a revenit printre jucători, care privesc cu moralul ridicat următoarea dispută, atunci când Liverpool va primi vizita lui Manchester United, în FA Cup. Disputa de pe Anfield va avea loc sâmbătă, de la ora 14:45.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.