luni, 12 noiembrie 2012

Aspecte importante după meciul etapei ...


   Bătălia tactică a celor doi antrenori a fost observată de către majoritatea analiştilor sportului rege, care au încercat să ţintească cele mai esenţiale aspecte ale jocului fiecărei echipe.

   Dacă Di Matteo a continuat cu acel 4-2-3-1 cu care ne-a obişnuit în acest sezon, Brendan Rodgers a ales să abordeze un 3-5-2, pe parcursul întâlnirii de astăzi.

   O primă chestie de abordat este reprezentată de greşeala de marcaj comisă la ambele goluri. În minutul 20, Daniel Agger l-a scăpat din marcaj pe John Terry, care a marcat. Poţi să joci cu 3,4,5 sau 6 fundaşi, însă marcajul trebuie respectat mereu. Sincer, nu mă aşteptam ca jucătorul danez să comită o asemenea eroare. Dacă era Wisdom, poate mai închideam ochii ... însă în cazul lui Agger, niciodată. O situaţie aproape sinonimă a fost şi la golul lui Suarez, atunci când Ramires l-a scăpat puţin din marcaj pe jucătorul uruguayan, care nu a iertat.

   Al doilea lucru ce trebuie subliniat - mobilitatea lui Wisdom. Acest tânăr jucător a jucat ca fundaş dreapta, iar în acest meci, a fost folosit ca fundaş central-dreapta, fiind unul dintre cei trei jucători de bază care alcătuiau linia defensivă. Să fie acesta noul Branislav Ivanovic, noul Sergio Ramos?

   De asemenea, a treia chestia importantă care merită subliniată este reprezentată de jocul bun al lui Jose Enrique. Se pare că spaniolul a fost folosit ca aripă, fugând din deal în vale, de pe plan ofensiv pe plan defensiv. Totuşi, pe la mijlocul reprizei secunde, Rodgers a revenit la acel 4-3-3 clasic, datorită faptului că aripile experimentale ale sale (Johnson şi Enrique) nu au avut un impact masiv asupra jocului. Lăsând la o parte aceste lucruri, trebuie luată în calcul prestaţia lui Jose ca aripă.

   Al patrulea lucru de remarcat este evoluţia schimbătoare a lui Joe Allen. 3-5-2 nu pare o formulă plăcută pentru jucătorul galez, care a pierdut foarte des mingea, oferindu-le adversarilor şansa de a înainta periculos spre poarta lui Brad Jones. Totuşi, după ce Rodgers a revenit la 4-3-3, jocul lui Allen a luat o întorsătură grozavă, revenind pe drumul cel bun.

   Brendan va analiza această partidă cu siguranţă. După părerea mea, cred că ar fi bine dacă ar stabili o aşezare caracteristică stilului de joc al formaţiei noastre, plasând jucătorii potriviţi la locurile potrivite. Perioada de transferuri se apropie, iar managerul nord-irlandez îşi va întări echipa, încercând să ajungă până pe poziţia a patra, ceea ce cred eu că nu este greu de atins. Cu toţii ne dorim să fim acolo sus la finalul acestui sezon şi sunt de părere că aşa va fi. Liverpool va reveni în Big4!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.