marți, 20 noiembrie 2012

Downing - pe picior de plecare


   Toată lumea a observat că Stewart Downing nu mai este în planurile lui Rodgers, cel puţin pentru moment. Mijlocaşul englez nu mai prinde echipa, uneori nici banca de rezerve, însă salariul său rămâne destul de mare.

   Vorbind despre situaţia acestuia, managerul cormoranilor afirma la un moment dat că Downing are mari şanse de plecare în iarnă, fiind câteva echipe interesate de serviciile acestuia. Totuşi, chiar dacă Stewart este un jucător bun, care nu s-a adaptat în stilul de joc al echipei noastre, echipele interesate de acesta nu sunt cele din top. Fostul său club, Middlesbrough, împreună cu alte echipe din subsolul clasamentului în Premier League, doresc să-l transfere.

   Prima şansă o are Middlesbrough, echipă pentru care Downing a bifat peste 200 de aparenţe în trecut. Bunul său prieten şi fost coleg, Jonathan Woodgate, s-a întors pe Riverside, iar acest lucru l-ar putea atrage şi pe actualul fotbalist al echipei noastre, cu privire la o revenire în echipa-mamă. Cu toate acestea, divizionara secundă ar prefera un împrumut, în dauna unui transfer definitiv. Dacă acest lucru se va realiza, atunci Liverpool va scăpa de o anumită parte din salariul lui Downing, care este destul de consistent.

   Boro s-a interesat de situaţia lui Stewart în ultimele săptămâni, primind lumină verde pentru a acţiona în cazul său. Se pare că acest împrumut s-ar putea realiza până joi, atunci când se încheie o posibilă perioadă de împrumuturi în campionatul britanic de fotbal. Nu cunosc prea bine asemenea date calendaristice şi nu vă pot garanta informaţia, însă presa aşa zvoneşte.

   Vom vedea ce se va petrece cu Downing, care nu este un jucător rău, însă cred eu că nu s-a adaptat în echipa noastră. Totuşi, această situaţie trebuie rezolvată cât de curând, pentru a face loc altor jucători care ar oferi pe teren mult mai mult decât el.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.