joi, 29 noiembrie 2012

Reina and Jones ... cine merită titularizarea?


   Înainte de a începe dezbaterea unei noi situaţii, vă pot spune că Lucas Leiva va fi inclus în lotul cormoranilor pentru partida cu Southampton. Acest lucru a fost confirmat de către Brendan Rodgers, care pe de altă parte, speră că Raheem Sterling îşi va prelungi cât mai repede înţelegerea cu gruparea de pe Anfield. Ziua lui de naştere este pe 8 decembrie, aşa că, cel mai probabil, atunci va fi semnată înţelegerea, ca să fie mai frumos ...

   Şi acum să trecem la subiectul principal al acestui articol. După ce Florin a dezbătut foarte bine problema din postarea anterioară, iar reacţiile voastre au apărut fără ezitare, vă propun să dezbatem confruntarea pentru postul de titular dintre Pepe Reina şi Brad Jones.


   De la venirea spaniolului în 2005, al doilea portar de rezervă nu a emis niciodată pretenţii la postul de titular. Acea perioadă s-a încheiat, iar cel care-i pune serioase probleme lui Reina în aceste momente este Brad Jones, actualul portar de rezervă al cormoranilor. În ultimii doi ani, forma lui Pepe a scăzut foarte mult, iar gafele acestuia s-au înmulţit, mai ales în acest sezon. După accidentarea suferită de iberic, cum Doni este dispărut, iar Gulacsi este destul de necopt, a venit rândul lui Jones să apere poarta cormoranilor. Timp de şapte meciuri consecutive, goalkeeper-ul australian ne-a demonstrat tuturor că merită mai mult, făcând nişte meciuri foarte bune. Aşadar, cine este portarul no.1 al lui Liverpool în acest moment? Acum, propun să analizăm calităţile unui goalkeeper, comparându-le cu cele pe care le au Reina şi Jones.

   Aptitudinile de bază. Majoritatea portarilor din zilele noastre sunt lăudaţi pentru că parează şuturi periculoase. Brad Jones o face chiar foarte bine, fiind foarte atletic, având reflexe bune şi o priză de invidiat. De asemenea, este un portar foarte bun la jocul aerian. Deşi are o priză bună şi este destul de înalt, preferă în majoritatea cazurilor să boxeze mingile, pentru siguranţă. La acest capitol (aerian), Reina nu stă prea bine. Se întâmplă de foarte multe ori să iasă hazardat din poartă, pe sub minge, iar voi aţi putut observa acest lucru. De asemenea, Brad Jones este un goalkeeper destul de bun în situaţiile unu-la-unu, organizându-şi totodată foarte bine defensiva.


   Experienţă şi personalitate. La acest capitol, ambii portari stau bine. Ambii sunt priviţi în echipă cu ochi buni, având o experienţă mare în spate. Jones a reuşit să treacă peste acel moment greu determinat de moartea fiului său, ceea ce este de remarcat. Totodată, acesta a reuşit să-i ia locul lui Schwarzer în naţionala Australiei, cel care a fost pentru mult timp titular. Reina este cunoscut pentru aptitudinile sale de a distra audienţa, ceea ce-l transformă într-o persoană foarte plăcută.

   Ce intenţionează Liverpool să facă cu Reina? În ultimul timp, presa din Albion a vehiculat un posibil transfer al lui Pepe Reina, care ar pleca pe bani mulţi la o altă echipă. Jack Butland sau Al-Habsi erau daţi ca posibili înlocuitori ai acestuia, însă nimic nu a fost cert. Cu toate că Rodgers s-ar gândi serios la un transfer al lui Reina, managerul cormoranilor a continuat să spună cu câteva zile mai târziu că goalkeeper-ul spaniol este dăruit total clubului, nedorind să plece prea repede de la Melwood. Totuşi, niciodată nu ştim ce ne rezervă ziua de mâine ...

   Brad Jones v Pepe Reina. Liverpool este într-o reconstrucţie, după cum preciza şi Rodgers. Dacă este aşa, atunci managerul cormoranilor trebuie să se decidă cine este goalkeeper-ul no.1. Perioada de transferuri din iarnă va fi foarte importantă pentru acest club. Lipsa de fonduri face ca postul de portar să nu fie modificat prea mult, Reina având mari şanse să rămână până în vară, pentru ca mai apoi să se decidă viitorul său. Acest lucru este determinat de forma slabă pe care o are portarul spaniol în ultimii doi ani. Brad Jones vine tare din urmă, acum fiind o situaţie de totul sau nimic pentru el. Duelul dintre cei doi este strâns. Totuşi, cred că în iarna nu se va modifica nimic la capitolul portari, însă la vară, totul este posibil. Până atunci, cred că cel care apără mai bine, merită să fie titular, indiferent că poartă numele de Pepe Reina sau de Brad Jones.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.