sâmbătă, 7 aprilie 2012

AVANCRONICĂ - Liverpool v Aston Villa


   Liverpool va primi astăzi vizita lui Aston Villa, într-un duel din care cele două echipe speră să obţină punctajul maxim.

   Gândindu-mă la situaţia echipei antrenată de Kenny Dalglish, îmi dau seama cât de mare este nevoia de a obţine victoria. Şase înfrângeri în ultimele şapte meciuri este un lucru de luat în seamă, mai ales la o echipă precum celei de talia lui Liverpool.

   Aston Villa are nevoie de puncte, aflându-se la o distanţă mică de locurile retrogradabile. Bolton, Wigan, QPR şi Blackburn au început să câştige puncte, ceea ce îl îngrijorează pe Alex McLeish, având teama că o echipă legendară de talia lui Aston Villa ar putea retrograda în Championship la finalul acestui sezon.

   În tabăra gazdelor, cea mai importantă absenţă este cea a lui Pepe Reina, suspendat pentru trei meciuri, în urma incidentului din partida cu Newcastle United. În urma acestei situaţii, toată lumea aşteaptă decizia lui Kenny Dalglish în ceea ce priveşte alegerea jucătorului titular pe postul de portar. Alexander Doni pare favorit, dar Brad Jones vine tare din urmă. Se pare că Glen Johnson, Martin Kelly şi Daniel Agger vor absenta în continuare, iar Charlie Adam va rata mai mult ca sigur această partidă. Lucas Leiva este în continuare absent pentru restul sezonului.

   De partea cealaltă, Alex McLeish se bucură de revenirea lui Alan Hutton, după ce a lipsit în partida cu Chelsea. Revenirea tânărului atacant, Andreas Weimann, este în dubiu, iar partida de pe Anfield pare să vină prea repede pentru Charles N’Zogbia, jucător care suferă de o accidentare la genunchi. Gabriel Agbonlahor va fi mai mult ca sigur căpitanul leilor, în absenţa bulgarului Stiliyan Petrov, aflat sub tratament după aflarea tristei veşti cu privire la starea sa de sănătate, fiind diagnosticat cu leucemie. În centrul apărării, Richard Dunne şi Carlos Cuellar sunt în continuare absenţi, situaţie care îl va propulsa mai mult ca sigur în primul 11 pe Nathan Baker, formând un cuplu de fundaşi centrali cu mult mai experimentatul James Collins. Lista absenţilor se încheie cu două nume importante: Darren Bent (accidentare la gleznă) şi Fabian Delph (accidentare la gleznă).

   Partida de pe Anfield nu va fi transmisă în România. Centralul acesteia va fi Michael Oliver, asistat pe margini de Halliday şi McDonough, iar al patrulea oficial va fi Phil Dowd.

   Sunt sigur că dorinţa jucătorilor de a obţine victoria va fi remarcată de către toţi suporterii, dar pentru acest lucru vor trebui să muncească enorm, deoarece şi Aston Villa vine pe Anfield cu dorinţa de a obţine toate punctele. Această partidă este deschisă oricărui rezultat, fatal poate pentru Kenny Dalglish (în cazul unei înfrângeri). Sper în continuare că voi avea parte de un meci adevărat, în care ocaziile nu vor lipsi la de la ambele porţi. Echipa cu dorinţa mai mare de victorie şi cu un joc mult mai bun decât al celeilalte, va obţine toate punctele puse în joc. Vom vedea care va fi atitudinea băieţilor lui Dalglish ...  

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.