duminică, 1 aprilie 2012

AVANCRONICĂ - Newcastle v Liverpool

   
   Newcastle United şi Liverpool se vor întâlni astăzi pe St. James Park, într-o partidă în care cele două echipe au nevoie de victorie, pentru a-şi atinge diferitele obiective avute.

   Echipa antrenată de Alan Pardew se află la doar cinci puncte de poziţia a 4-a, iar speranţa obţinerii unui loc de Champions League continuă. Rezultatele ultimelor partide au demonstrat că Newcastle este o echipă foarte puternică, iar Pardew a reuşit să lege ceva acolo.

   Liverpool este disperată, după ce a pierdut cinci din ultimele şase partide din Premier League. Dintre toate echipele din campionatul britanic de fotbal, doar Wolverhampton a obţinut mai puţine puncte decât Liverpool în anul 2012, ceea ce este foarte dezamăgitor. Criticile suporterilor nu au întârziat să apară, iar demisia lui Dalglish este cerută continuu, însă vom vedea dacă acest lucru se va întâmpla curând. Drept este că rezultatul partidei de astăzi va lăsa cu siguranţă o urmă în viitorul antrenorului scoţian pe banca echipei de pe Anfield.

   Andy Carroll şi Jose Enrique se vor întoarce pe terenul echipei unde au petrecut ceva ani ca jucători, iar suporterii coţofenelor nu concep decât victoria în partida de astăzi.

   În tabăra gazdelor, Ryan Taylor şi Cheick Tiote vor reveni în vizorul antrenorului, după ce au lipsit o perioadă de pe teren, datorită accidentărilor suferite. Probabil că cea mai importantă absenţă din lotul coţofenelor este cea a căpitanului Fabricio Coloccini, după accidentarea suferită pe terenul lui West Bromwich. Peter Lovenkrands, Leon Best, Steven Taylor şi Sylvain Marveaux sunt în continuare absenţi datorită accidentărilor.

   De partea cealaltă, Dalglish este presat de situaţia în care se află clubul pe care îl antrenează. Dacă pierde această partidă, Liverpool ar putea ajunge şi pe locul 9 în urma acestei etape, poziţie ce nu este de talia celei mai titrate echipe din Anglia. Charlie Adam va rata cu siguranţă această partidă datorită accidentării de la genunchi, însă Kenny speră că Johnson, Kelly sau Agger se vor întoarce pe teren, după ce toţi trei au ratat partida cu Wigan. De asemenea, Maxi Rodriguez şi-a revenit după boala avută, care l-a ţinut în afara terenului pentru duelul cu Wigan, iar Craig Bellamy a ratat ultimele patru partide, fiind în dubiu şi pentru acest duel interesant de pe St. James Park.

   Importanţa meciului de astăzi este observată de toată lumea. DigiSport 1 va transmite această partidă începând cu ora 15:30, iar brigada de arbitrii trimisă de FA este formată din: Martin Atkinson (central), Cann şi Garratt (tuşieri) şi Phil Dowd (al 4-lea arbitru).

   Unii dintre noi doresc ca Liverpool să piardă această partidă doar ca să-l vadă pe Dalglish plecat, alţii se gândesc totuşi că o victorie ar fi bună, dar sincer să vă spun, nu ştiu ce am mai putea prinde în acest sezon de Premier League. Un loc de cupă europeană nici nu cred că vom atinge, iar singurul obiectiv rămas este câştigarea FA Cup. Vom vedea ce ne va rezerva echipa în acest final de sezon, iar în opinia jucătorilor, partida de astăzi reprezintă un nou început, dar nu ne-au mai promis acest lucru de câteva ori în acest sezon? … Vom vedea!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.