duminică, 8 aprilie 2012

Dalglish se pregăteşte de achiziţii masive


   Liverpool pregăteşte o vastă campanie de achiziţii în vară, după ce acest sezon reprezintă un dezastru total de care are parte legendarul club britanic. Schimbările de antrenor de care a avut parte Liverpool în ultimii ani, au derutat în totalitate clubul de pe Anfield, iar suporterii suferă în momentul de faţă datorită rezultatelor jalnice din ultimul timp.

   Discuţii cu privire la schimbarea antrenorului au intervenit în viitorul apropiat al acestui club, dar acest capitol rămâne încă în ceaţă. Cu toate acestea, în vară se anunţă transferuri foarte puternice pe Anfield, printre care se numără mai nou şi jucătorii lui Manchester City: Adam Johnson şi Emmanuel Adebayor.

   În ceea ce-l priveşte pe Johnson, se ştie foarte clar că actualul manager al cormoranilor, Kenny Dalglish, este un admirator înfocat al mijlocaşului britanic. Zece partide a prins jucătorul în vârstă de 24 de ani în acest sezon, sub tricoul lui Manchester City, iar plecarea sa în vară pare a fi iminentă. Folosirea lui Henderson sau a lui Kuyt pe dreapta nu a dat roade, iar Kenny pare interesat să-l aducă pe Adam Johnson, jucător care ar putea costa în jur de 7 milioane de lire sterline, o sumă infimă zic eu, ţinând cont de valoarea jucătorului englez.

   Pe de altă parte, atacul echipei de la Melwood a suferit în acest sezon, iar sosirea unui jucător excelent de profil ofensiv este aproape sigură în vară. Emmanuel Adebayor este împrumutat de Manchester City la Tottenham Hotspur, echipă la care acesta îşi cam face de cap prin evoluţiile sale, însă formaţia antrenată de Harry Redknapp nu poate să-i mai plătească salariul uriaş lui Adebayor, care ar putea reprezenta un transfer foarte reuşit pentru Liverpool, dacă acesta se va face.

   Aşadar, se anunţă o vară fierbinte la Liverpool, pregătindu-se mutări importante atât la capitolul 'venirilor', cât şi la cel al 'plecărilor'. Jucători precum Dirk Kuyt, Maxi Rodriguez sau Fabio Aurelio ar putea pleca, dar şi împrumutaţii Joe Cole şi Alberto Aquilani ar putea aduce câţiva bani în bugetul clubului, plecând şi ei definitiv la alte echipe. Până atunci mai avem de aşteptat ceva timp ... vom vedea!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.