sâmbătă, 28 aprilie 2012

AVANCRONICĂ: Norwich City v Liverpool


   După înfrângerea de pe teren propriu, Liverpool se deplasează pe Carrow Road, acolo unde o aşteaptă Norwich City, formaţie dorinică de a-i depăşi pe cormorani în clasamentul Premier League.

   Paul Lambert a făcut o treabă extraordinară la Norwich City, după ce a reuşit să ajungă în Premier League, preluând echipa din League One. Toată lumea se aştepta ca formaţia sa să se lupte pentru evitarea retrogradării, însă clasamentul arată altfel, ştiind că Liverpool are doar trei puncte avans faţă de adversara de astăzi, care poate egala la puncte formaţia lui Kenny, în cazul unei victorii.

   Liverpool a investit peste 60 de milioane de lire sterline în vară, dar obiectivul principal nu a fost atins. Cu toate că a reuşit să câştige Carling Cup şi are posibilitatea de a câştiga FA Cup, formaţia de pe Anfield poate încheia acest sezon pe un loc dezastruos, în cazul în care puncte importante vor fi pierdute în aceste ultime partide.

   Norwich City a câştigat două partide din ultimele zece dueluri din Premier League, iar Liverpool a câştigat trei partide din ultimele 15 din campionatul englez de fotbal, lovind bara de 30 de ori în acest sezon. În partida tur, gazdele de astăzi au reuşit să obţină un rezultat de egalitate pe terenul cormoranilor, cel mai periculos jucător dovedindu-se a fi Grant Holt, puternicul atacant englez.

   În tabăra gazdelor, Marc Tierney va rata această partidă, după ce jucătorul englez cu origini irlandeze a fost supus unei operaţii. Fostul jucător al cormoranilor, Daniel Ayala, va lipsi şi el mai mult ca sigur, însă Zak Whitbread s-ar putea întoarce pe teren, după accidentarea suferită.

   De partea cealaltă, Steven Gerrard este aşteptat din nou în primul 11, după ce a fost odihnit în partida cu West Bromwich Albion. Charlie Adam şi Lucas Leiva nu vor juca deloc în acest meci, datorită accidentărilor suferite, care îi vor ţine pe bară pentru tot restul sezonului.

   Partida de pe Carrow Road va fi transmisă în România de canalul DigiSport 2, începând cu ora 19:30. Centralul acestui duel va fi Mark Halsey, asistat pe margini de Bennett şi West, iar al patrulea arbitru va fi Neil Swarbrick, cel care ne-a arbitrat în partida cu West Bromwich de etapa trecută.

   Mai sunt câteva etape până la finalul sezonului, printre care vom disputa şi finala FA Cup. Partida cu Norwich trebuie tratată cu seriozitate şi cu dorinţa de a triumfa, pentru a obţine o clasare cât mai bună la finalul acestui sezon. Sunt sigur că ne aşteaptă un meci extrem de dificil astăzi, din care sper că vom obţine o victorie meritată, încununată cu un joc superb, care trebuie repetat şi în finala cu Chelsea de pe 5 mai.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.