miercuri, 11 aprilie 2012

MECI SUPERB: Blackburn 2-3 Liverpool


   Cei care au urmărit acest meci, nu au regretat cu siguranţă alegerea făcută. După o serie de rezultate negative, Liverpool a reuşit să obţină victoria pe terenul lui Blackburn Rovers, în urma unei partide foarte, foarte încinse, din toate punctele de vedere.

   Cormoranii au început bine partida, după ce Maxi Rodriguez a marcat două goluri la interval de trei minute. În minutul 25, al doilea portar a lui Liverpool, Alexander Doni, este eliminat datorită unui fault făcut în careu, iar penalty-ul executat de Yakubu este apărat de Brad Jones, al treilea portar al echipei de la Melwood. Cu toată presiunea de pe umerii săi, Yakubu reuşeşte totuşi să marcheze în urma unei lovituri de cap, stabilind totodată şi scorul pauzei (1-2).

   În mitanul secund, portarul cormoranilor, Brad Jones, greşeşte la o fază la care ar fi trebuit să degajeze mingea, împingându-l pe Yakubu, lucru care l-a determinat pe centralul Anthony Taylor să dicteze o nouă lovitură de pedeapsă pentru echipa de pe Ewood Park. De această dată, atacantul lui Rovers nu mai greşeşte şi marchează, egalând scorul pe tabelă. În zece oameni, Liverpool nu renunţă la luptă, iar mentalitatea unei echipe mari este observată spre finalul meciului, când în urma unor atacuri consecutive, Andy Carroll reuşeşte să aducă victoria cormoranilor, marcând printr-o lovitură de cap.

   Aşadar, Liverpool a reuşit în sfârşit să obţină o victorie muncită, ţinând cont că Dalglish a preferat să-şi odihnească vedetele pentru partida cu Everton din semifinalele FA Cup. După Reina, şi Alexander Doni nu poate juca în partida de sâmbătă care va avea loc pe Wembley, iar cel mai probabil, în poarta cormoranilor va fi Brad Jones. Era nevoie de o victorie înainte de Merseyside Derby din FA Cup, iar băieţii merită toate felicitările pentru atitudinea lor şi pentru dorinţa de a câştiga.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.