duminică, 22 aprilie 2012

Spectacol ineficient: Liverpool 0 - 1 West Brom




     Roy Hodgson nu a avut parte de o primire ostilă la revenirea pe Anfield.

   A fost primit ca un adversar oarecare, un adversar aflat în postura de manager îşi care aduce echipa pe terenul lui Liverpool cu speranţa să obţină punct/e.

   Fotbalul practicat de West Brom s-a bazat, după cum era de aşteptat, pe greşelile cormoranilor sau pe tentativele timide de a ataca. Era clar că nu o să ajungă foarte des în faţa porţii, aşa că fiecare apropiere a fost periculoasă.

   În prima repriză l-am remarcat pe Pepe Reina. L-am redescoperit. Portarul spaniol a fost foarte vigilent şi a avut două intervenţii decisive. L-am remarcat şi pe Carroll, suveran în duelurile aeriene şi foarte determinat.


   În minutul 10, după o recuperare la mijlocul terenului a lui Carroll, Suarez a irosit prima ocazie de gol a partidei, fiind blocat in extremis de un fundaş advers.

   Enrique cu un şut de la 25 de metri ne-a adus aminte de şuturile altui fundaş stânga care şuta surprinzător: Aurelio. Spaniolul a şutat însă mult peste poartă (min16).

   Altă fază importantă s-a consumat în minutul 20 când Suarez a centrat oportunist la 1 metru paralel cu linia porţii, dar Agger a avut o reacţie târzie şi nu a reuşit să împingă mingea în poartă.

   La faza următoare, Maxi a forţat un unsprezece metri, dar ar trebui să fie mulţumit pentru că nu s-a ales cu un cartonaş galben, după ce a cam simulat faultul.

   În minutul 35 Spearing şi-a încercat şi el norocul la poarta lui Foster, cu un şut sănătos, însă  inexact.


   După ce a cedat iniţiativa pentru puţin timp, Liverpool a pus stăpânire pe finalul primei reprizei, ratând ocazii neclare, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 0-0.

   La pauză nu au fost modificări.

   În minutul 50 şi în minutul 60, Henderson, respectiv Kuyt au lovit barele porţii lui Foster. 


   În minutul 66 probabil toţi suporterii cormorani şi-au pus mâinile în cap la o ocazie multiplă ratată de cormorani.

   Poate de aşteptat, west Brom a deschis scorul în minutul 75 prin Odemwingie.

   Până la fluierul final, Liverpool a presat incontinuu. Centrari nenumărate, ocazii una peste alta... în zadar.
West Brom s-a impus, incredibil dar adevărat. La finalul zilei, doar scorul contează.

   De remarcat poate şi parteneriatul dintre Henderson şi Spearing, care a arătat bine. A fost însă foarte puţin productiv, în sensul concret al cuvântului.

   După un asemenea meci, eu nu pot să vă dau să citiţi decât asta:
   
   Intr-o zi pe cand mergea cu apostolii sai, trecura pe langa hoitul unui caine. Apostolii spusera: "Gretos mai duhneste cainele asta!"

Iar Iisus zice: "Dar cat de albi sunt dintii lui!"

   Sper să înţelegeţi.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.