duminică, 20 martie 2011

Sunderland 0-2 Liverpool

   
   Liverpool reuşeşte să învingă astăzi la Sunderland, după un meci încins, cu multe cartonaşe. Ocaziile au îndreptat balanţa, Sunderland având doar două şuturi pe poarta cormoranilor. 

   Dirk Kuyt a deschis scorul în minutul 34, după o fază controversată. Mensah a greşit, iar Spearing a recuperat mingea, fugind singur spre poarta lui Mignolet. La marginea careului de 16 metri, Mensah a revenit şi l-a faultat urât pe Spearing, fundaşul echipei gazdă primind cartonaşul galben, iar arbitrul Kevin Friend a dictat lovitură de al 11 metri pentru Liverpool. Dirk Kuyt transformă impecabil, iar bucuria golului îi este dedicată lui Lucas Leiva, acesta devenind tătic săptămâna aceasta. 

   La pauză s-a intrat cu scorul de 0-0, iar în repriza secundă, Andy Carroll a avut o lovitură de cap foarte bună, mingea fiind respinsă de pe linia porţii de un jucător al echipei gazdă. Luis Suarez a adus liniştea în inimile cormoranilor, marcând un gol foarte frumos, dintr-o poziţie aproape imposibilă. Au mai fost ocazii numeroase ale lui Liverpool, remarcând aici lovitura liberă a lui Suarez, şutul frumos expediat de Spearing, dar şi acţiunile frumos construite de cormorani.

   Aşadar, Liverpool se apropie la doar patru puncte distanţă de ocupanta locului 5, Tottenham Hotspur. Două săptămâni de pauză vor fi acum, având în vedere că în week-end-ul viitor se desfăşoară meciurile din grupele de calificare la Euro 2012, urmând ca apoi, la începutul lunii aprilie, cormoranii să se deplaseze la West Bromwich, acolo unde vor da piept cu echipa bătrânului Roy Hodgson.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.