sâmbătă, 3 martie 2012

AVANCRONICĂ - Liverpool v Arsenal


   Week-end-ul trecut a fost unul perfect pentru cele două echipe care se vor întâlni în derby-ul etapei cu numărul 27 din Premier League. Liverpool a triumfat în finala Carling Cup, acolo unde a învins-o la penalty-uri pe Cardiff City, reuşind să obţină primul trofeu după atâţia ani de secetă, iar Arsenal a trecut de Tottenham Hotspur cu scorul de 5-2, la capătul unui meci frumos oferit de cele două echipe londoneze.

   Situaţia din clasament îi obligă pe cormorani să tranşeze meciul cu Arsenal în favoarea lor, datorită nevoii de puncte pentru a ajunge cât mai aproape de poziţia a 4-a. Acest duel întruchipează unul din ultimele trenuri pe care le mai poate prinde Liverpool pentru a ajunge în Champions League, iar urcarea în el depinde în mare parte de rezultatul partidei de astăzi.

   Kenny Dalglish i-a atenţionat pe băieţii săi cu privire la acest meci, iar aceştia sunt foarte motivaţi pentru că vor ca toate obiectivele stabilite în acest sezon să se împlinească.

   În tabăra gazdelor, Daniel Agger va rata această partidă, după ce s-a accidentat în finala Carling Cup, iar situaţia lui Steven Gerrard este incertă, acesta putând să rateze acest derby datorită acelei lovituri acuzate în timpul partidei pe care naţionala Angliei a jucat-o împotriva Olandei, acest lucru aducându-i şi schimbarea încă din prima repriză.

   De partea cealaltă, Robin van Persie şi Thomas Vermaelen sunt jucătorii incerţi din tabăra oaspeţilor, alături de Thomas Rosicky, jucător care va avea parte de o ultimă verificare înainte de startul meciului. Aaron Ramsey este singurul jucător care va absenta cu siguranţă datorită accidentării de la genunchi.

   Partida va începe de la ora 14:45, fiind transmisă în România de DigiSport 2. Mark Halsey va fi cavalerul fluierului, iar al patrulea oficial va fi Lee Mason.

   Toată lumea ţinteşte o victorie a cormoranilor care sunt favoriţi şi la casele de pariuri. Arsenal vine pe Anfield să câştige, dar Dalglish a declarat că vrea să le spulbere acest vis celor de pe Emirates. O victorie în faţa tunarilor ne-ar apropia la patru puncte de poziţia a 4-a, având şi un meci în minus faţă de ocupanta acestui loc. Nici egalul nu ne avantajează, aşa că … la treabă băieţi! 

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.