miercuri, 21 martie 2012

AVANCRONICĂ - QPR v Liverpool


   După ce a reuşit să se califice în semifinalele FA Cup, Liverpool revine în campionat cu o deplasare importantă pe terenul lui Queens Park Rangers.

   Exact astăzi se împlinesc două luni de la ultima victorie a lui QPR în campionat, echipa fiind situată pe poziţie retrogradabilă, ceea ce îl pune la treabă pe managerul gazdelor de astăzi, Mark Hughes. Foamea de puncte trebuie să-i motiveze pe cei din capitala Angliei, care au câştigat un singur meci din ultimele 16 etape. În iarnă au venit forţe proaspete pe Loftus Road, iar aceşti jucători de valoare (Cisse, Zamora, …) trebuie să aducă cât mai multe puncte pe acest final de sezon, alături de colegi, iar dacă ceea ce am spus mai sus nu se va întâmpla, Queens Park Rangers va retrograda mai mult ca sigur în Championship.

   Pe de altă parte, nimic nu ar putea să strice perioada bună prin care trece Liverpool, după o săptămână în care au trecut de rivala de moarte, s-au calificat în semifinalele FA Cup, iar o nouă finală pe Wembley este tot mai aproape. Acea serie de înfrângeri a tras un semnal de alarmă pe Anfield, iar cele trei puncte trebuie obţinute cu orice preţ în deplasarea de la Londra.

   În tabăra gazdelor, Adel Taarabt revine după o accidentare suferită, însă Mark Hughes nu se poate baza pe serviciile lui DJ Campbell şi Heidar Helguson, ambii fiind accidentaţi. De asemenea, Faurlin şi K. Dyer sunt absenţii gazdelor pe o durată mai lungă.

   De partea cealaltă, Kenny nu se poate baza pe serviciile lui Daniel Agger, Jack Robinson, Glen Johnson şi Lucas Leiva, toţi fiind accidentaţi. Situaţia lui Craig Bellamy este incertă, dar nu sunt prea multe şanse ca jucătorul galez să fie inclus pe lista celor care vor evolua în acest duel. Martin Kelly şi Luis Suarez au acuzat mici dureri în timpul partidei cu Stoke City din FA Cup, însă nu vor fi probleme majore, iar aceştia vor putea reveni pe teren în deplasarea de astăzi.

   Partida de pe Loftus Road va începe de la ora 22, nefiind transmisă în România. Centralul acesteia va fi Howard Webb, asistat pe margini de Beck şi Long, iar al patrulea central va fi Peter Walton.

   Liverpool riscă să sufere a treia înfrângere consecutivă în deplasare, dar băieţii lui Kenny sunt motivaţi să câştige pentru că au nevoie de puncte. Suporterii au fost mulţumiţi de evoluţia jucătorilor de pe Anfield în meciurile cu Everton şi Stoke, dar deplasările ne tot stau în gât. Victoria nu trebuie ratată, dar mai important este să practicăm un joc bun care ne va aduce cu siguranţă toate punctele puse în joc.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.