miercuri, 14 martie 2012

GERRARD's SHOW: Liverpool 3-0 Everton



   'One city, two teams, one winner!' Liverpool a reuşit să treacă peste dificila perioadă în care s-a aflat, după ce a depăşit-o la scor de neprezentare pe marea rivală a oraşului, în urma unui hat-trick de toată frumuseţea marcat de Steven Gerrard.

   Kenny Dalglish şi-a motivat foarte bine jucătorii, care au început partida cu gândul la cele trei puncte mai mult decât necesare. După câteva ocazii importante de partea cormoranilor, Steven Gerrard reuşeşte să deschidă scorul în minutul 34, spre bucuria suporterilor echipei de la Melwood. Everton nu a ajuns de prea multe ori la poarta lui Reina în primul mitan, singura fază notabilă fiind lovitura de cap a lui Stracqualursi. 

   În repriza secundă, formaţia antrenată de scoţianul David Moyes a încercat să se apropie de buturile goalkeeper-ului spaniol al cormoranilor, dar acelaşi Steven Gerrard a reuşit să mărească avantajul cormoranilor în minutul 51, după o fază frumoasă făcută de Suarez. Şutul în forţă trimis de căpitanul nostru l-a lăsat fără nicio reacţie pe Tim Howard, care s-a văzut umilit pentru a doua oară de acelaşi jucător. Moyes i-a trimis imediat în teren pe Drenthe, Jelavic şi Osman, care nu au reuşit să pună în pericol poarta gazdelor. În minutul 92, Luis Suarez şi Steven Gerrard au creat o fază demnă de tot respectul, în urma căreia mijlocaşul englez a marcat din nou, reuşind să egaleze recordul lui Ian Rush, fiind al doilea jucător din istoria cormoranilor care marchează un hat-trick într-un Merseyside Derby.

   Atmosfera făcută de suporterii lui Liverpool a făcut toţi banii. Atât Steven Gerrard, cât şi Kenny Dalglish au fost aclamaţi tot timpul partidei, fericiţi fiind de evoluţia echipei favorite. Liverpool a dominat-o clar pe Everton, iar ocaziile imense au curs în ambele reprize la poarta americanului Howard.

   În următoarea partidă, Liverpool are şansa de a ajunge în semifinalele FA Cup, fiind nevoită să treacă de Stoke City, într-un meci ce va avea loc duminică de la ora 18 pe Anfield Road. Qeens Park Rangers este următoarea destinaţie a cormoranilor în campionat, care vor încerca să adune cât mai multe puncte pentru a urca cât mai mult în clasament. Până atunci trebuie să trecem de formaţia antrenată de Tony Pulis, în drumul către o nouă finală pe Wembley ...

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.