sâmbătă, 10 martie 2012

AVANCRONICĂ - Sunderland v Liverpool


   După înfrângerea nemeritată în faţa lui Arsenal, Liverpool se va deplasa astăzi pe Stadium of Light, acolo unde vor da piept cu formaţia bine organizată a lui Martin O’Neill.

   Ultima victorie a lui Sunderland în faţa cormoranilor a fost în 2009, după acel gol de poveste prin care Bent a marcat în poarta lui Reina, ajutat de acel balon venit din tribune. În partida tur, Liverpool a scăpat victoria printre degete, după ce a ratat un penalty care i-ar fi putut aduce victoria, scorul final fiind de 1-1.

   Liverpool a pierdut ultimele două meciuri din campionat, dar statisticile îi obligă pe cormorani să câştige. Echipa de pe Anfield nu a mai pierdut trei partide consecutive în prima ligă din Anglia din luna octombrie a anului 2003. De asemenea, tot Liverpool este echipa cu cele mai multe penalty-uri ratate în acest sezon (4), fiind şi echipa care a lovit de cele mai multe ori bara porţii adverse (21).

   Pe de altă parte, formaţia din nordul Angliei o duce bine după aducerea lui Martin O’Neill la cârma echipei, care a reuşit să aducă la normal situaţia haotică rezultată după mandatul lui Steve Bruce.

   În tabăra gazdelor, Lee Catermole şi Stephane Sessegnon vor lipsi datorită suspendărilor primite, iar Kieran Richardson este incert. John O’Shea este aşteptat să joace cu o mască care îi va proteja faţa, făcând pereche în centrul apărării cu puternicul fundaş Michael Turner.

   De partea cealaltă, Dalglish se bucură de revenirile lui Gerrard şi Johnson, dar scoţianul de pe banca cormoranilor nu va putea conta pe serviciile lui Agger şi Lucas, ambii fiind accidentaţi.

   Partida de pe Stadium of Light va fi condusă la centru de către Anthony Taylor, fiind transmisă în România de DigiSport 1, începând cu ora 17.

   Speranţa obţinerii unei poziţii de Champions League continuă pe Anfield, iar pentru acest lucru băieţii lui Kenny vor trebui să înceapă cu o victorie clară pe terenul lui Sunderland. Suntem conştienţi că nu va fi un meci uşor, dar la finalul duelului de astăzi trebuie să ne vedem cu cele trei puncte în buzunar. 

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.