duminică, 18 martie 2012

FA CUP - Liverpool v Stoke


   Un pas înainte, urmat de doi paşi înapoi – cam aceasta a fost evoluţia echipei antrenate de Kenny Dalglish, în acest sezon. Liverpool o va întâlni astăzi pe Stoke City, într-un meci ce va avea ca obiectiv calificarea în semifinalele FA Cup.

   După câştigarea Carling Cup, Liverpool vrea al doilea trofeu, care ar transforma acest sezon într-unul reuşit pentru cormorani. În campionat, băieţii lui Kenny se află pe poziţia a 7-a, la zece puncte distanţă de locul patru. Victoria din derby-ul local i-a acordat echipei un moral foarte bun, iar cormoranii sunt hotărâţi să repete aceeaşi performanţă şi în partida cu Stoke.

   Echipa antrenată de Tony Pulis este o specialistă a FA Cup, după a a ajuns până în finala acestei competiţii la finalul sezonului trecut. În acest sezon, Stoke a trecut de Gillingham, Derby şi Crawley, iar acum a întâlnit un adversar mult mai valoros. Potăile vor revanşa în partida de astăzi, după ce aceştia au fost eliminaţi de Liverpool în Carling Cup, în urma acelei victorii cu scorul de 2-1, de pe Britannia Stadium.

   În tabăra gazdelor, Daniel Agger va lipsi cu siguranţă, iar situaţia lui Glen Johnson este incertă. Dalglish ar putea apela la serviciile lui Craig Bellamy, care nu a jucat în partida cu Everton de la mijlocul acestei săptămâni. Lucas Leiva este absent în continuare, ratând tot sezonul.

   De partea cealaltă, Ricardo Fuller va absenta datorită cartonaşului roşu primit în ultima partidă a lui Stoke (cea cu Chelsea). Tony Pulis a declarat că Thomas Sorensen va fi portarul echipei oaspete, după ce acesta pierduse postul de titular în faţa lui Begovic. Fostul atacant al cormoranilor, Peter Crouch, va juca mai mult ca sigur, după ce a fost odihnit în duelul cu Chelsea.

   Meciul din sferturile FA Cup va începe de la ora 18 şi va fi transmis în România de DigiSport 2. Kevin Friend va fi centralul acestei partide, asistat pe margini de David Bryan şi Charles Breakspear, iar al patrulea oficial va fi Lee Mason.

   Ne aşteaptă un meci greu în faţa unei formaţii foarte criticată din punct de vedere al stilului de joc abordat. Avem o mare şansă de a adăuga încă un trofeu în palmares, dar pentru acest lucru va trebui să trecem mai întâi de Stoke, pentru a ajunge în semifinalele de pe Wembley. Partida cu Everton ne-a acordat mult curaj şi multă încredere de care va trebui să profităm în duelul de astăzi. Aşteptăm un joc bun din partea băieţilor, care să ne aducă victoria şi implicit calificarea … 

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.