marți, 13 martie 2012

AVANCRONICĂ - Liverpool v Everton

'Bucuria lui Andy după golul marcat în tur'

   Merseyside Derby poate reprezenta începutul unei serii bune de partide pentru Liverpool, care vine după trei înfrângeri consecutive în Premier League. Umilinţele suferite împotriva lui Arsenal şi Sunderland au spulberat visele echipei de pe Anfield, care-şi dorea calificarea în Champions League.

   Dacă va juca, Steven Gerrard va adăuga a 400-a prezenţă în Premier League în tricoul cormoranilor, îndemnându-şi coechipierii la un final de sezon cât mai perfect. Încercarea de a stabili o constanţă în rezultate pozitive este dorită de toată lumea, dar meciurile jucate în acest sezon ne-au demonstrat exact contrariul.

   Managerul echipei oaspete, David Moyes, va împlini miercuri zece ani de când o antrenează pe Everton, dar un lucru important îi lipseşte din cariera de antrenor al caramelelelor – nu a câştigat niciodată pe Anfield.

   Din 217 partide jucate între cele două echipe, Liverpool a obţinut 85 de victorii, iar Everton a triumfat de 66 de ori. Cormoranii se află într-o perioadă grea, însă echipa de pe Goodison Park nu a mai pierdut de şapte partide, având posibilitatea de a urca peste Liverpool în clasament, în cazul în care aceştia vor învinge.

   În tur, Liverpool a câştigat pe terenul lui Everton cu scorul de 2-0, după golurile marcate de Suarez şi Carroll. Cormoranii au avut parte de un meci foarte greu pe Goodison Park, ajutaţi fiind şi de eliminarea rapidă a lui Jack Rodwell, care a deschis şi mai mult drumul spre victorie. Tot în acea partidă, Dirk Kuyt a ratat o lovitură de pedeapsă care putea mări avantajul echipei antrenate de Kenny.

   În tabăra gazdelor, Steven Gerrard este aşteptat ca titular în formaţia lui Kenny, după ce mijlocaşul englez nu a fost introdus din primul minut în duelul contra lui Sunderland. Glen Johnson este aşteptat şi el să revină, iar Stewart Downing şi Andy Carroll sunt aşteptaţi să fie titularizaţi de Dalglish, care nu i-a folosit din primul minut al partidei cu Sunderland. Daniel Agger şi Lucas Leiva sunt singurii jucători care nu vor juca datorită accidentărilor.

   De partea cealaltă, Darron Gibson este singurul jucător indisponibil din echipa lui David Moyes. Managerul scoţian beneficiază acum de serviciile lui Steve Piennar, care nu a putut fi folosit în duelul cu Tottenham Hotspur, iar actualul star al caramelelor, Nikica Jelavic, ar putea fi folosit ca titular, după ce a marcat golul victoriei în faţa formaţiei lui Harry Redknapp.

   Partida de pe Anfield va începe de la ora 22, fiind transmisă în România de DigiSport 1. Brigada trimisă de FA are o vastă experienţă în astfel de meciuri incinse. Duelul rivalelor va fi arbitrat de Phil Dowd, asistat pe margini de Cann şi Ledger, iar al patrulea oficial va fi Howard Webb.

   Atmosfera incendiară va fi prezentă în Liverpool, acolo unde cele două mari rivale ale oraşului vor oferi un spectacol demn de urmărit. Dalglish vrea victoria, dar nici Moyes nu se lasă bătut şi vine pe Anfield pentru a câştiga. Vom vedea care va fi echipa mai bună …

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.