duminică, 18 martie 2012

WEMBLEY AGAIN: Liverpool 2-1 Stoke


   După ce au trecut de Oldham, Manchester United şi Brighton, cormoranii au reuşit să treacă şi de incomoda Stoke, în urma unei victorii cu scorul de 2-1. Câştigarea Carling Cup nu a reprezentat ultima deplasare pe Wembley în acest sezon, acolo unde băieţii lui Kenny vor juca într-o semifinală, iar dacă vor reuşi să treacă şi de aceasta, vor accede în finala FA Cup.

   Liverpool a deschis scorul în minutul 23, în urma unui şut foarte frumos expediat de Suarez. După trei minute, fostul atacant al cormoranilor, Peter Crouch, a adus egalarea, după o fază îndelung contestată de gazde. Acesta a marcat în urma unei lovituri de la colţ care practic nu a fost, mingea fiind deviată de un jucător a lui Stoke, iar goalkeeper-ul cormoranilor a fost faultat în încercarea sa de a prinde balonul. Cu toate acestea, golul a fost validat de Kevin Friend, care i-a acordat cartonaşul galben lui Reina pentru proteste. 

   În mitanul secund, elevii regelui au reuşit să treacă în avantaj, după ce Stewart Downing a şutat frumos, în urma unei faze creată de acesta, la care a contribuit şi Steven Gerrard cu o deviere perfectă. Din nou atitudinea băieţilor a fost de remarcat, simţindu-se clar că pe teren joacă o formaţie bine pregătită din toate punctele de vedere. Spre finalul partidei, Stoke City a încercat să pună în pericol poarta lui Reina, dar nu a reuşit.

   Aşadar, cormoranii au avansat în FA Cup, ajungând în semifinalele acestei competiţii care vor avea loc pe măreţul Wembley. În campionat, Liverpool se vor deplasa miercuri pe Loftus Road, acolo unde o vor întâlni pe Qeens Park Rangers, echipă care se zbate în subsolul clasamentului.

   Tragerea la sorţi a semifinalelor FA Cup a avut loc, iar echipa lui Dalglish va întâlni câştigătoarea dintre Everton şi Sunderland, echipe care au remizat pe Goodison Park, fiind nevoie de o rejucare care va avea loc pe 27 martie. În cealaltă semifinală se vor întâlni Chelsea şi câştigătoarea dintre Bolton şi Tottenham, meci suspendat datorită acelui neplăcut eveniment în care a fost implicat Muamba. You'll never walk alone!

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.