joi, 22 martie 2012

FINAL INCREDIBIL: QPR 3-2 Liverpool

 
   Lejeritatea cu care au tratat băieţii lui Kenny Dalglish finalul partidei de pe Loftus Road a fost simţită vizibil pe tabela de marcaj. După ce aceştia au condus cu scorul de 2-0, Queens Park Rangers a revenit senzaţional şi a reuşit să câştige pe final de meci, în urma unor greşeli făcute de jucătorii de la Melwood.

   Prima repriză a început bine pentru cormorani, care au preluat controlul jocului, având numeroase lovituri de la colţ, dar în partea a doua a reprizei, gazdele au mai echilibrat jocul, având o posesie mai prelungită, însă lipsa ocaziilor a făcut ca scorul pauzei să fie alb.

   În mitanul secund, accidentarea lui Adam îl propulsează pe Henderson în teren, iar dorinţa cormoranilor de a obţine victoria a fost simţită încă din primele faze. Minutul 54 a adus şi primul gol al partidei, după ce Sebastian Coates a trimis spectaculos sub bara porţii lui Kenny. Dirk Kuyt a majorat avantajul lui Liverpool în minutul 72, în urma unei faze la care Suarez a trimis mingea în bară. Kenny Dalglish s-a văzut cu sacii în căruţă, iar Liverpool a jucat mult mai lejer, poate prea lejer pentru ceea ce urma să se întâmple. QPR a revenit pe tabelă în minutul 77, atunci când Derry marcat printr-o lovitură de cap, în urma unei faze la care Henderson l-a invitat pe mijlocaşul gazdelor să trimită mingea în poartă. Fostul atacant al cormoranilor, Cisse, a egalat situaţia prin golul marcat în minutul 86, fază la care Skrtel nu a avut reacţie, lăsând mingea să treacă de el, aceasta ajungând în final până la jucătorul francez. După ce au fost acordate trei minute de prelungire, fanii echipei antrenate de Mark Hughes au sperat în continuare la o victorie care a şi venit, după ce Mackie a marcat în minutul 91, în urma unei nesincronizări pe faza defensivă a cormoranilor. În urma acestui gol, jucătorii lui Dalglish au realizat ce greşeală imensă au făcut. Meciul putea fi tranşat mult mai serios, dar lipsa eficacităţii de la finalizare şi-a spus din nou cuvântul.

   Aşadar, atitudinea băieţilor trebuie să ne nemulţumească mult mai mult decât rezultatul partidei. La un asemenea nivel nu trebuie să te laşi pe o ureche, chiar dacă te numeşti Liverpool. Echipa a învăţat o lecţie după această partidă, iar în următoarea etapă, Wigan va veni pe Anfield cu speranţa obţinerii unor puncte care să-i ajute în lupta lor pentru evitarea retrogradării.

LFC ROMÂNIA | Comunitatea fanilor lui Liverpool din România © 2008.